Aan de slag (in chronologische volgorde)

Wanneer je een nieuw event aanmaakt, start je automatisch in de Website Module. Deze bestaat uit 5 stappen.

 • Stap 1 | Event instellingen
  Bepaal de algemene instellingen van het event: datum, titel, type event, type registratie (open/persoonlijk, introducé), gastenlijst, wachtwoord, marketing, talen. Lees meer over: Event website instellingen en Registratie

 • Stap 2 | Design
  Hier bepaal je de stijl voor je website. Kies uit 6 mooie design templates, die je helemaal zelf kunt aanpassen door middel van afbeeldingen, kleuren en lettertypes - en het ontwerp van de bovenbalk, menu, mobiel, footer. Design en specificaties

 • Stap 3 | Inhoud
  Hier maak je alle pagina’s van de event website op. Kies uit: Algemene informatie, locatie, programma, registratie, gastenlijst, spreker, sponsor, foto's, video, Twitter, plattegrond, bijlagen, enquête, contact en event app. Vervolgens stel je de homepage samen met behulp van handige widgets. Let op: registratievragen maak je dus hier op, NIET in de Registratie Module. Lees meer over het registratieformulier en de homepage.

 • Stap 4 | Testen
  Hier vind je de event URL en kun je de QR-code met website-link downloaden. Ook kun je de website testen door de link naar jezelf of collega’s te sturen en om feedback te vragen.

 • Stap 5 | Activeren
  In deze laatste stap kun je de gemaakte template opslaan en bepaal je de datum van activeren (event website publiceren). Om je event te activeren zijn event credits nodig. Event credits zijn inbegrepen bij een Momice Membership. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Contacten importeren
Als je al deze stappen hebt doorlopen, is de volgende stap: je contacten importeren in de Registratie Module. Je vindt de icoontjes van de modules in de balk aan de linkerkant.

Tickets
Wanneer je de registratielijsten hebt geïmporteerd, kun je een of meerdere (betaalde of gratis) toegangstickets aanmaken voor jouw event. Je kunt de instellingen als ticketnaam, toegangstijden, introducees en prijzen beheren vanuit de Ticket Module. Lees meer over Tickets.

Uitnodiging maken
Vervolgens kun je beginnen met het opmaken van je save-the-date mail of uitnodiging. Dit doe je in de Mail Module - dit is de module voor al je mails. Hier kan je de genodigden toevoegen die je eerder hebt geïmporteerd in de Registratie Module. De resultaten van een verzonden mail worden getoond in de map ‘verstuurd’ in de Mail Module.

Bevestiging en registratie
Nadat de uitnodiging verzonden is, wordt de status van de registratie automatisch bijgehouden in de Registratie Module en getoond in het registratie-overzicht. De genodigde ontvangt na registratie automatisch een registratiebevestiging (inclusief e-ticket en eventuele factuur). In de aanloop naar je event kun je een reminder en andere updates versturen vanuit de Mail Module.

Bezoekers inchecken
Op de dag van het event, kun je je bezoekers inchecken door de QR-code op de e-tickets uit de registratiebevestiging te scannen met smartphone of tablet. Gebruik hiervoor de Check-In app Lees hier meer over de Check-In app. Handmatig bezoekers inchecken doe je vanuit de Registratie Module. 

Enquête
Na het event stuur je de aanwezigen eenvoudig een bedank-mail met daarin een link naar de enquêtepagina. Maak je vragen op in de Website Module (Stap 3). De resultaten van je event en van de enquête vind je terug in de Statistieken Module. Lees hier meer over enquêtevragen.

Statistieken
Voor, tijdens en na het event kun je de statistieken van de verschillende modules bekijken in de Statistieken Module. Je vind hier onder andere gegevens over registratie(status), website bezoeken, open/click/bounce rates van mailings, enquete-statistieken, het aantal uitgegeven tickets en eventuele event-omzet.