Basisfunctie marketing

De marketingfunctie van Momice is bedoeld om jouw event website vindbaar te maken in zoekmachines. Denk goed na over deze instellingen voordat je op ‘bewaar’ klikt en doorgaat naar de volgende stap: de eerst bewaarde instellingen worden automatisch overgenomen door de zoekmachine (bijvoorbeeld Google, Bing en DuckDuckGo). 

De SEO titel wordt ook wel meta titel genoemd en is de grootst zichtbare tekst in de zoekmachine. Zie onderstaande afbeelding. 

Vervolgens wordt er gevraagd om een event-omschrijving - ook wel de meta-omschrijving genoemd. De meta-omschrijving verschijnt direct onder de URL in de resultaten van de zoekmachine. Het is aan te raden om niet meer dan 120 - 155 karakters te gebruiken in deze omschrijving, bij meer dan 155 karakters wordt de tekst automatisch afgebroken. 

Let op: dit is inclusief spaties en leestekens. 

Zorg ervoor de de opbouw van je meta-titel en meta-omschrijving consistent en herkenbaar zijn. Dit zorgt voor een optimaal resultaat in de zoekmachine weergave. 

Search Engine Optimization (SEO)

De marketingfunctie in Momice zorgt er niet vanzelf voor dat jouw event website het eerste zoekresultaat is in zoekmachines, hiervoor is Search Engine Optimization (SEO) nodig. Dit is het verbeteren van de vindbaarheid van jouw event website. 

Naast een duidelijke meta-titel en meta-omschrijving zijn er verschillende mogelijkheden om jouw event website beter vindbaar te maken:

  • Plaats alleen unieke teksten. Zoekmachines herkennen teksten die dubbel zijn en geven vervolgens een lagere score aan jouw website. Kopieer dus geen teksten van andere websites zonder daar een duidelijke vermelding van te maken.
  • Zorg ervoor dat de content op jouw website een relatie heeft tot het onderwerp van jouw event.
  • Laat populaire zoekwoorden veelvuldig terugkomen in de content. Deze zoekwoorden kun je vaststellen met behulp van een trendanalyse tool zoals Ahrefs of Google Trends. 
  • Zorg voor consistent taalgebruik en goed gebruik van leestekens. 
  • Maak gebruik van backlinking: zorg ervoor dat de URL van je event website op andere websites geplaatst wordt. 
  • Schrijf zoekmachine vriendelijke metateksten (bijv. maximaal 155 karakters in de meta-omschrijving).
backlinking

Er zijn dus diverse manieren om de vindbaarheid van jouw website te optimaliseren. Heb je hier hulp bij nodig? Momice kan advies geven over het optimaliseren van de vindbaarheid van jouw website, maar voor geavanceerde vragen is het handig om een SEO specialist in te schakelen.