Coronavirus update

Heeft het coronavirus effect op mijn events?

De laatste ontwikkelingen omtrent het coronavirus en de gevolgen voor de event industrie zijn nauw te volgen op de onderstaande websites. 

Algemene informatie over het coronavirus en gezondheidsmaatregelen: 
https://www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus

Ontwikkelingen voor de event industrie: 
https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/03/15/aanvullende-maatregelen-onderwijs-horeca-sport

Waar heeft de bezoeker recht op als het event wordt geannuleerd?

De bezoeker heeft in de meeste gevallen recht op een restitutie van het ticketbedrag vanuit de organisatie wanneer de organisator het event annuleert. Wanneer de organisator door de overheid wordt verplicht het event te annuleren, wordt er echter gesproken over ‘overmacht’. Je spreek over overmacht, wanneer de schuld van het annuleren van het event niet bij de organisator ligt. De vormen van overmacht worden vaak in de algemene voorwaarden van de organisator benoemd als grond om geen restitutie van het ticketbedrag te hoeven betalen.

Je kunt in het event jouw eigen algemene voorwaarden toevoegen aan het registratieformulier. Hiervoor ga je naar je registratie vragen van het event en voeg een extra tekst toe met als tekst: Lees hier onze algemene voorwaarden: (link naar algemene voorwaarden).

Waar heb ik als organisator recht op als het event wordt geannuleerd?

Wanneer je als organisator op last van de overheid verplicht bent om het event te annuleren, keren sommige verzekeraars geld uit. Het gaat dan vaak om een (gedeeltelijke) uitkering van de gemaakte kosten voor het event, zoals de restituties van het ticketbedrag aan de bezoekers.

Wij adviseren je om even contact op te nemen met jouw verzekeraar indien je een (evenementen)verzekering hebt afgesloten. Zij kunnen jou precies vertellen wat jouw verzekering wel en niet dekt.

Wat kan Momice voor mij betekenen?

Je event wordt verplaatst

Het is mogelijk om de datum van jouw event aan te passen in Momice of deze nader te bepalen. Vanwege de AVG wetgeving hebben we officieel toestemming nodig. Stuur ons de onderstaande ingevulde zin naar support@momice.com. Zodra we toestemming hebben kunnen we direct het event langer live zetten. Heb je meerdere events? Stuur ons dan meerdere keren toestemming, dit mag in één mail.

Hierbij geeft (tekenbevoegde) van (organisatie) toestemming om (eventnaam + event-id) tot (datum) live te houden vanwege (reden)

Mocht je al veel aanmeldingen hebben voor je huidige event, dan is het ook mogelijk om je event te dupliceren en opnieuw live te zetten. Zodoende kan je opnieuw een lijst importeren en je genodigde uitnodigen voor de nieuwe datum. Je krijgt in dit geval 1 extra event credit om het nieuwe event te publiceren. 

Je event wordt geannuleerd

Wanneer jouw event helemaal geannuleerd wordt, krijg je 1 extra event credit die je kunt inzetten voor een ander event dat in 2020 plaats gaat vinden. Neem contact op met support@momice.com om dit te bewerkstelligen. Doorloop de volgende stappen in Momice:

  • Laat het event in Momice aflopen, zet de registratiepagina uit in stap 3 van de Website Module
  • Communiceer op de homepage de annulering van het event
  • Communiceer eventueel per mail wat er verwacht wordt van de genodigden zoals: je wordt opnieuw uitgenodigd / event is afgelast, nieuwe datum volgt / het event zal online worden gehost

Betaalde events

Voor vragen omtrent events met betaalde tickets, kun je contact opnemen met support@momice.com