Enquetevragen

Om je op weg te helpen staan er 5 vragen klaar in Stap 3 van de Website Module. Je kunt ze aanpassen of verwijderen en je enquête verder zelf opbouwen uit vragen met drie type antwoorden. De vragen worden pas zichtbaar voor je bezoekers wanneer je de enquete pagina geactiveerd hebt (Stap 1 van de Website Module). De enquête is in één taal op te maken.

Open antwoord
Bij een open antwoord ziet de respondent een invulveld. Hij/zij kan hier zelf een antwoord typen. Het volledige antwoord per respondent wordt getoond in de Excel rapportage.

Gesloten antwoord
Bij dit type vraag kiest de respondent uit één of meerdere antwoorden. Jij bepaalt zelf het aantal en de naam van de antwoorden. Wanneer je optie er niet bij staat, gebruik je de optie ‘anders’. Je kunt hier zelf je eigen antwoord ingeven. In de rapportage worden de antwoorden weergegeven door middel van een staafdiagram.

Rangschikking antwoord
Bij een ‘rangschikking’ antwoord kun je kiezen uit 3 varianten: Tekst, sterren of cijfers (NPS).

  • Tekst: Hier zijn altijd 5 antwoorden mogelijk, bijvoorbeeld: helemaal oneens, oneens, neutraal, eens, helemaal eens. In de rapportage worden de resultaten van de 5 antwoorden in een tabel getoond. 
  • Sterren: Deze variant gebruik je om je respondent snel een waardering te laten geven. Bepaal zelf het aantal sterren per vraag (advies: 4 - 5). In de rapportage wordt de verdeling van het gekozen aantal sterren in een staafdiagram getoond.
  • Cijfers (NPS): Een veel gebruikte vraag om het enthousiasme van jouw bezoekers te meten is de Net Promotor Score*. Lees meer over de NPS. De NPS vraag heeft altijd een schaal 0-10. In de rapportage wordt automatisch de Net Promotor Score én het gemiddelde cijfer voor je berekend. Daarnaast zie je in een staafdiagram de verdeling en van de gekozen scores.

Tip: Denk van te voren goed na wat je van je respondenten wilt weten, wat je met de resultaten uit de enquête gaat doen en hoe je de data wilt terug zien. Daarbij kan de volgorde van je vragen veel invloed hebben over de resultaten. Wil je meer weten over hoe je een krachtige enquête maakt? Lees hier meer over op de Momice knowledge pagina.