Mail opstellen en opmaken

Je kunt op ieder moment een nieuwe mail aanmaken en versturen naar de reeds geïmporteerde contacten. Iedere nieuwe mail wordt automatisch opgeslagen in ‘concepten’, totdat hij verzonden is. Maak gebruik van de verschillende widgets om de mail helemaal op te maken in de stijl van jouw organisatie of event. Voeg een logo of afbeelding toe, plaats knoppen, een horizontale lijn of een footer - en pas de kleuren en lettertypen aan.

Let op: gebruik geen smileys of andere emoticons.

Je kunt kiezen uit verschillende widgets: afbeelding, tekst, tekstvlak, knop, en horizontale lijn. Elke widget is meerdere malen te gebruiken. Alle widgets (behalve de Afbeelding) hebben standaard een witte achtergrond en hebben automatisch een witruimte van 20px aan de zijkanten. Zowel de kleur als de witruimte is per widget te wijzigen. Alle mails hebben een standaard breedte van 600px.

Wil je niet iedere nieuwe mail opnieuw opmaken? Ga dan naar je verzonden mails en klik op het doorstuur-icoon. De verzonden mail wordt dan gedupliceerd en opgeslagen in je concepten.  In iedere mail is automatisch een aanmeld-, afmeld- en website-link klaar. Deze hoef je niet meer zelf te hyperlinken.

Afbeelding

• Voeg 1 of meerdere afbeeldingen/logo's toe aan de mail.

• Afbeeldingen groter dan 600 pixels worden automatisch geschaald naar 600 pixels.
  • De witruimte rondom de afbeelding is aan te passen van 0 - 50 pixels.
  • Je kunt de afbeeldingen klikbaar maken, door een hyperlink toe te voegen. Gebruik ze als een call-to-action (CTA) of link ze door naar een externe website zoals Youtube / LinkedIn.

Tekst

Dit is een alinea met tekst. Deze widget heeft een teksteditor: pas de fonts, kleuren en stijlen aan. Ook kun je vaste onderdelen toevoegen (link voor de agenda, aanmelden, afmelden, event website, registratielink, code of ticket) en geïmporteerde velden tonen (voornaam, achternaam, naam van het event etc.).

Tekstvlak (footer)

Een tekstvlak heeft een afwijkende achtergrondkleur, die je zelf in kunt stellen. Je kunt widget deze bijvoorbeeld gebruiken voor de footer. Ook in het een tekstvlak vind je de teksteditor en kun je vaste onderdelen en velden importeren.

Knop - CTA

Voeg een duidelijke CTA toe aan je mail door middel van een knop (bijvoorbeeld: Koop nú je ticket). Per knop bepaal je de styling (kleuren, tekst, ronding) en het doel: de link waar de knop naar verwijst. Bij knoppen kun je alleen HEX-codes voor de kleuren gebruiken. Knoppen worden altijd onder elkaar getoond.

Horizontale lijn

Met een horizontale lijn kun je de mail opdelen om meer rust en overzicht te creëren in je mail. Je kunt de stijl, kleur en lijndikte zelf aanpassen.

Verborgen opmaak
Het kan voorkomen dat de opmaak van je mail niet helemaal naar verwachting is. Dit heeft vaak te maken met verborgen opmaak in de tekst. Deze verborgen opmaak ontstaat wanneer je gebruik maakt van tekstverwerkers zoals Word. Zo haal je verborgen opmaak uit jouw tekst:

• Kopieer je tekst in zijn geheel naar een tekstverwerker zonder opmaak, zoals 'Kladblok' (Windows) of 'TextEdit' (Mac).
  • Ga naar 'formaat' en kies voor 'maak platte tekst'.
  • Kopieer de tekst en plak hem terug in Momice.
  • Let op: Links worden verwijderd. Deze moeten opnieuw worden toegevoegd.

TIP: Gebruik áltijd Kladblok of TextEdit bij het maken van je event-teksten. Zo weet je zeker dat er geen verborgen opmaak in komt te staan.

Disclaimer
Momice ondersteunt de meestvoorkomende zakelijke mail clients. Helaas kunnen wij geen garantie bieden dat de afbeeldingen op alle devices goed getoond worden. Dit is afhankelijk van de instellingen op organisatieniveau.