Alles over chat

Chat, polls, kijkersvragen en sessie feedback is een betaalde feature en is alleen beschikbaar als je een event upgrade of account add-on ‘interactie’ hebt. Neem contact op voor meer informatie.

Bij iedere livestream kun je jouw deelnemers met elkaar laten discussiëren in een publieke chat scherm naast de livestream. De gesprekken in de chat worden alleen getoond wanneer de deelnemer actief heeft gekozen om aan de chat mee te doen.

Ga direct naar:

Instellen van de chat

Zo ziet de chat eruit voor de bezoeker

Het instellen van een moderator

Instellen van de chat

Het instellen van de chat gaat als volgt:

1. Maak een nieuw programma onderdeel aan in de programmapagina. Geef aan dat dit onderdeel online plaatsvindt.
  2. Vul de livestreamlink van het videostream platform. Let op: Chat werkt alleen bij een embedded livestream in de livestreampagina. Niet als de deelnemers naar een MS Teams of Zoom applicatie gaan. Uitleg over het instellen van de livestream pagina kan je vinden in ons hulp center artikel.
  3. Ga naar de 3e tab ‘interactie’ en activeer chat.
  4. Stel de toegankelijkheid in. Is de chat alleen bedoeld voor mensen die zichzelf hebben aangemeld voor het event? Kies dan ‘besloten’. Is de chat openbaar voor iedereen die meekijkt? Kies dan ‘openbaar’.
  5. Indien besloten, kies je of alle genodigden of alleen geregistreerden toegang tot de chat krijgen.

Zo ziet de chat eruit voor de bezoeker

De bezoeker kan deelnemen aan de chat door te klikken op ‘deelnemen aan chat’. Hierna kunnen zij berichten delen met iedereen die deelneemt aan de chat. Dit ziet er voor de gebruiker als volgt uit:

Het instellen van een moderator

Wil je als moderator meedoen in het gesprek en duidelijk maken dat je van de organisatie bent? Meld je dan zelf aan voor het event en pas je naam aan naar de gewenste naam zoals ‘Organisatie’. De deelnemers in de chat zien dan die naam.

*Publieksinteractie is mogelijk vanuit de nieuwe interactie module. Dit is een betaalde module die je per event (€ 350,-) of als add-on (€ 1250,-) voor al je events kunt afnemen. Via publieksinteractie heb je toegang tot chat, polls en kijkersvragen.