Alles over kijkersvragen

Chat, polls, kijkersvragen en sessie feedback is een betaalde feature en is alleen beschikbaar als je een event upgrade of account add-on ‘interactie’ hebt. Neem contact voor meer informatie.

De optie kijkersvragen, biedt de mogelijkheid voor jouw deelnemers om tijdens de livestream vragen in te sturen naar de organisatie. De vragen zijn niet inzichtelijk voor het publiek. Als organisator bepaal je zelf welke binnenkomende vragen je wil behandelen en doorstuurt naar de presentator. Zo werkt ‘Kijkersvragen’ in Momice:

• Je activeert de interactie ‘Kijkersvragen’ op het programmaonderdeel.
  • Het publiek stelt de vragen via desktop. Onder de tab ‘kijkersvragen’ sturen ze hun vragen in.
  • In de interactiemodule komen de kijkersvragen binnen tijdens het event.
  • Bepaal per vraag of je deze wil behandelen (klik ster) of archiveren (klik archief map).
  • Kopieer de gewenste vraag in een Google doc en toon deze op een presentatiescherm voor de presentator zodat zij deze kan stellen aan de spreker.

Wil je meer leren over publieksinteractie? Volg dan de Crash Course Publieksinteractie. Meld je hier aan!

Ga direct naar:

Activeren van de kijkersvragen

Gebruik van de kijkersvragen in de interactie module

Selecteren en archiveren van de kijkersvragen

Kijkersvragen indienen als bezoeker

Activeren van de kijkersvragen

In de programma widget kun je de kijkersvragen van een programma onderdeel activeren. Het activeren van de kijkersvragen gaat als volgt:

1. Maak een nieuw programma onderdeel aan in de programmapagina. Geef aan dat dit onderdeel online plaatsvindt.
  2. Vul de livestreamlink van het videostream platform. Let op: ‘Kijkersvragen’ werkt alleen bij een embedded livestream in de livestreampagina. Niet als de deelnemers naar een MS Teams of Zoom applicatie gaan. Uitleg over het instellen van de livestream pagina kan je vinden in ons hulp center artikel.
  3. Ga naar de 3e tab ‘interactie’ en activeer ‘Kijkersvragen’.
  4. Stel de toegankelijkheid in. Mogen alleen genodigden of geregistreerden kijkersvragen insturen? Kies dan ‘besloten’. Mag iedereen kijkersvragen insturen? Kies dan ‘openbaar’.
  5. Indien besloten, kies je of alle genodigden of alleen geregistreerden toegang tot de chat krijgen.

Gebruik van kijkersvragen in de interactie module

Kijkersvragen beheer je vanuit de interactiemodule. Deze is beschikbaar vanuit je dashboard als je op een event klikt, vanuit de programma detailpagina in de website module onder de tab ‘interactie’ of vanuit iedere module in de linker navigatiebalk.

In de interactie module kun je via het menu links het programma onderdeel kiezen waarvoor je kijkersvragen wilt bekijken. Klik hierna op het item ‘kijkersvragen’.

In de interactie module komen de vragen die gesteld worden vanuit het publiek direct binnen. De vragen komen binnen onder ‘binnengekomen’. Om het overzicht te bewaren kan een moderator tijdens het event de vragen archiveren of selecteren.

Selecteren en archiveren van de kijkersvragen

Om het overzicht in de interactie module te bewaren kunnen de binnenkomende kijkersvragen worden gearchiveerd of worden geselecteerd. Op deze manier kan de presentator, zonder te scannen naar vragen die hij of zij wil beantwoorden, bij de geselecteerde vragen kijken en deze direct meenemen in zijn of haar presentatie.

Het archiveren of selecteren van vragen doe je als volgt:

1. De kijkersvragen vanuit het publiek komen binnen bij ‘binnengekomen’.
  2. Hier kunnen de vragen worden geordend. Plaats de kijkersvraag in het archief door te klikken op het archivering icoon naast de vraag. Klik op de ster naast de kijkersvraag om de vraag te highlighten.

Kijkersvragen indienen als bezoeker

De bezoeker kan kijkersvragen indienen via desktop. Dit ziet er voor de bezoeker als volgt uit:

De tekst die zichtbaar is voor de deelnemer is de volgende:

• NL: Stel een vraag aan de organisatie of spreker.
  • ENG: Ask the organisation or speaker a question.
  • DE: Stellen Sie eine Frage an die Organisation oder den Sprecher.
  • FR: Posez une question à l'organisation ou à l'orateur.
  • IT: Fai una domanda all'organizzazione o all'oratore.
  • ES: Hacer una pregunta a la organización o al orador.
  • PT: Fazer uma pergunta à organização ou ao orador.

*Publieksinteractie is mogelijk vanuit de nieuwe interactie module. Dit is een betaalde module die je per event (€ 350,-) of als add-on (€ 1250,-) voor al je events kunt afnemen. Via publieksinteractie heb je toegang tot chat, polls en kijkersvragen.