Mails in spam

Het kan gebeuren dat mails vanuit Momice in de ‘spamfolder’ belanden. Er zijn een aantal oplossingen om ervoor te zorgen dat de mails vanuit Momice bij jou en je collega’s niet als spam worden gekenmerkt.

Om ervoor te zorgen dat de mails in je eigen inbox goed terecht komen kun je het volgende doen. Kenmerk de afzender events@momice.com als ‘vertrouwd’ vanuit je eigen mailprogramma, zoals Outlook of Gmail.

Wanneer je met Outlook werkt:

1. Klik rechtsboven op het tandwiel
  2. Klik op ‘opties’
  3. Ga naar ‘ongewenste e-mail voorkomen’ en kies hier voor ‘veilige en geblokkeerde afzenders
  4. Klik op ‘veilige afzenders’ en voeg hier events@momice.com toe

Wanneer je met Gmail werkt:

1. Ga naar de spam folder
  2. Klik met de rechtermuisknop op de mail
  3. Selecteer ‘geen spam’ in het menu dat opent

Komen e-mails bij jouw collega’s in de spam folder? Dan kun je het beste aan jouw IT afdeling vragen om Momice te ‘whitelisten’.  Hiermee keuren zij e-mails vanuit een specifiek mail adres met IP-adres goed. De kans dat de mails binnen jouw organisatie dan nog in de spam terecht komen is heel klein. Stuur de volgende gegevens door naar jouw IT afdeling: 213.32.132.37 (mail.momice.com) en whitelist afzender events@momice.com.

Wanneer bij externe relaties de mails in de spam komen kun je niet heel veel meer doen goed letten op de inhoud van de mail. Alle bedrijven hebben andere instellingen die bepalen wanneer een mail als spam of als veilig wordt gekenmerkt. Het enige waar je controle op hebt is de inhoud van de mail. Vermijd bijvoorbeeld woorden als ‘win’ en ‘prijzen’ die als reclame kunnen worden gekenmerkt.