Alles over een programma voor online events

Voor een online event gebruik je de programmapagina om de deelnemers op tijd naar de juiste livestream(pagina) te begeleiden. Hier volgt een uitleg hoe je de programmapagina instelt. De programmapagina verwijst deelnemers naar de livestreampagina met de juiste instellingen vanuit de programmapagina. Meer informatie over het instellen van de livestreams middels de programma vind je hier.

Ga direct naar:

Het opzetten van de programmapagina

Datum en tijd

Livestream link toevoegen

Toegang tot de interactie module

Programmapagina van de genodigde

Het opzetten van de programma pagina

In de programmapagina kun je alle programmaonderdelen van het event toevoegen. Per programmaonderdeel stel je de datum, tijden, livestream embed code en interactie toe. Dit doe je voor ieder programmaonderdeel.

Datum en tijd

De begintijd van het eerste onderdeel en de eindtijd van het laatste programmaonderdeel bepalen de totale looptijd van je event. Dit zijn de tijden die ook in de agenda-koppeling worden gecommuniceerd. Je kunt kiezen tussen een 12-uurs en 24-uurs weergave voor je programma. In het geval van de 12-uurs weergave wordt per item en tijdslot AM of PM vermeld.

Wanneer programma-items online plaatsvinden dien je dit aan te vinken in het programma item. Vul hier direct de start van het online ontvangst in. Dit is het tijdstip waarop de deelnemers de livestream kunnen openen.

Livestream link toevoegen

Per programmaonderdeel kun je een livestream link toevoegen. Dit kan een embed code zijn van bijvoorbeeld Vimeo en Youtube. Of een externe link naar MS Teams of Zoom.

De Video ID van Vimeo en Youtube is het gedeelte in de URL na de ‘/‘. Bijvoorbeeld: vimeo.com/123ABC. Dan is de Video ID: 123ABC.

Bekijk jouw Vimeo URL goed voordat je deze plaatst in het programma onderdeel. Bevat jouw Vimeo URL een '/event' voor het video ID? Deze kun je het beste via de optie ‘embed code’ plaatsen bij de streaming platform selectie in het programma onderdeel. Heeft jouw Vimeo URL deze toevoeging niet? Dan kan je gebruik maken van onze optie 'Vimeo'

Gebruik je een ander videostreamingplatform? Dan kies je voor ‘Embed code’ en dan kun je iedere embed code hierin plakken en aanpassen naar het gewenste formaat.

Let op: bij een embed code gaan de deelnemers van de programmapagina naar de livestream pagina, waarin de livestream getoond wordt. In het geval van een externe videoconference applicatie zoals MS Teams of Zoom opent de deelnemer van de programmapagina automatisch de app van MS Teams of Zoom. De deelnemer gaat dus uit de event website van Momice.

Toegang tot de interactie module

Per programmaonderdeel bepaal je welke interactie je wil activeren in het derde tabblad: Chat, polls en kijkersvragen. Interactie is alleen mogelijk wanneer je voor de betaalde interactie credits hebt betaald. kun je de drie interactie modules inschakelen: chat, polls en kijkersvragen.

Programmapagina van de genodigde

Op de event dag zelf zal de programmapagina er per deelnemer anders uitzien. Afhankelijk van welke workshops of deelsessies zij gekozen hebben, is het programma onderdeel volledig gepersonaliseerd. Zij zullen dan ook niet de workshops of deelsessies te zien krijgen waar zij zich niet voor hebben ingeschreven.