Registratie testen

Om er zeker van te zijn dat de hele registratie flow duidelijk is en foutloos verloopt, is het heel belangrijk om het registratietraject te testen. Wanneer er tijdens de registratie iets mis gaat, is de kans erg klein dat iemand zich alsnog aanmeldt. Zorg dus dat je zeker weet dat alles duidelijk is en de instellingen goed staan. Doe dat als volgt:

Zelf testen
Bij ieder event sta je als organisator automatisch al in het registratie overzicht. Open de uitnodigingsmail en selecteer jezelf als genodigde. Stuur jezelf vervolgens een test-mail en meld jezelf aan voor het event, te beginnen bij de link in de uitnodiging. Controleer de teksten op de registratie-pagina en in de registratiebevestiging. Klik op alle linkjes in de uitnodiging en de bevestiging en controleer of ze goed werken. Doorloop ook de scenario’s wanneer je met de Introducé Module of reservelijst werkt. In geval van reservelijst: zet het maximum tijdelijk op 0.

Test met anderen
Om er zeker van te zijn dat uitnodiging, registratie en bevestigingsmails duidelijk zijn, is het slim om ook te testen met collega’s of anderen uit je team. Voeg ze handmatig toe aan Registratie Module en selecteer ze in uit de genodigdenlijst in de Mail Module voordat je de test-mail opmaakt. Voorzie de test-mail van een korte introductie, waarin je degene vraagt om de mail te controleren. Niet te veel informatie; je wilt zo eerlijk mogelijke resultaten. Vraag je mede-tester om alle scenario’s te doorlopen!

Test met het Momice team
Zijn er even geen collega’s beschikbaar die je kunnen helpen testen? Het Momice team helpt je graag! Neem contact op met onze support afdeling via support@momice.com

Testen bij betaalde tickets
Wanneer er sprake is van betaalde tickets is het ook mogelijk om het gehele proces te testen. LET OP: dit kan alleen door daadwerkelijk een ticket aan te schaffen. Stel in dat geval een lage ticketprijs in om de betaling te testen. De prijs van het ticket moet minimaal €1,- zijn, in verband met service fee en transactiekosten. De verkoop van de test-tickets wordt opgeteld bij de event omzet en komt dus uiteindelijk bij je terug bij de uitbetaling (de transactiekosten en service fee worden hier wel vanaf gehaald.)