Registratiegegevens wijzigen

Het is mogelijk om gedetailleerde gegevens per contact te bekijken en te wijzigen. Klik hiervoor op het potlood icoon van een contact. Er opent een contact scherm dat is ingedeeld in 3 onderdelen: Registratiestatus, registratiegegevens en ontvangen e-mails:

Registratie status wijzigen
De status van een contact wordt automatisch aangepast - bijvoorbeeld wanneer hij/zij zich aan- of afmeldt. Het is ook mogelijk om de status handmatig te wijzigen in het registratie-overzicht. 
Let op: Wanneer iemand zich afmeldt voor je event, is het niet meer mogelijk om deze persoon te mailen. De persoon komt in de lijst van afmeldingen te staan. Kan iemand die afgemeld is alsnog komen? Dan kun je zijn/haar gegevens verwijderen in het registratie overzicht en handmatig toevoegen.
Lees hier meer over privacy regels bij mailings.

Registratie gegevens
Voordat je genodigde zich heeft aangemeld, worden in dit scherm de gegevens getoond die jij hebt geïmporteerd, zoals naam, email, bedrijf en functie. Wanneer iemand zich registreert voor het event, worden hier deze gegevens overschreven door de gegevens die genodigde zelf heeft ingevuld. Jij kunt ze eenvoudig aanvullen of wijzigen. Ook de gekozen ticket wordt hier weergegeven. Je kunt de ticket vanuit hier wijzigen.

Let op: Wanneer er sprake is van betaalde tickets voor een event en je past de ticket vanaf hier aanpast, wordt het betalingsproces overgeslagen. Je ontvangt dan dus geen betaling voor dit ticket.

Ontvangen mails
Per contact wordt bijgehouden wie welke mail heeft ontvangen. In de rechter kolom zie je alle mails die horen bij het event. De mail met registratie-bevestiging kun je op elk gewenst moment nogmaals versturen vanuit dit overzicht.