Reminders/bedank-mails versturen

Je kunt veel tijd besparen door een eerder verstuurde mail na een kleine aanpassing opnieuw te versturen. Bijvoorbeeld naar de genodigden die nog niet hebben gereageerd op jouw uitnodiging.

Momice houdt de status van alle genodigden automatisch bij: aangemeld, afgemeld of geen reactie. Op basis van deze selectie kun je iedere mail opnieuw verzenden naar een specifieke groep.

Zo werkt het:

1. Ga naar de Mail Module en ga naar de map Verstuurd.
2. Klik op het doorstuur icoon (de grijze pijl). Er opent een scherm waarin je ontvangers kunt selecteren. Je kunt een geheel nieuw segment aanmaken, of bijvoorbeeld de mail sturen naar iedereen die de mail niet geopend heeft. Er verschijnt vervolgens automatisch een kopie van de mail in concepten.
3. Verander het onderwerp. Voeg bijvoorbeeld het woord herinnering toe: "Herinnering: Uitnodiging event op 10 juli 2019."
4. Voeg een extra begeleidende tekst bovenaan de mail toe.
5. Klik eventueel op ‘Genodigden uit overzicht kiezen’ als je nog meer contacten wil toevoegen.
6. Indien je een nieuw segment wilt toevoegen, kies je bijvoorbeeld ‘geen reactie’.
7. Stuur jezelf een testmail en open de mail op computer en smartphone.
8. Helemaal tevreden? Ga naar verzenden.

Bedank-mail sturen

Stuur de aanwezigen na het event een mail om ze te bedanken voor het bijwonen van jouw event. Je kunt ze in deze mail meteen vragen om de event-enquête in te vullen.

Enquete mail versturen

Zo werkt het:

1. Activeer de enquête pagina in de Website Module (Stap 3). LET OP: Je hebt deze pagina dus al helemaal opgemaakt en gecontroleerd. Lees hier meer over het opmaken van de event enquête.
2. Maak je bedank-mail op in de Mail Module en voeg de link naar de enquêtepagina hier aan toe. Je vindt de link boven de enquêtevragen bij het opmaken van de enquête (Stap 3).
3. Kies 'genodigden selecteren' en kies de filter 'aanwezigen'. LET OP: Dit kan alleen als je je bezoekers hebt ingecheckt op de dag van het event. Lees meer over bezoekers inchecken.
4. Stuur jezelf een testmail en controleer of alles klopt.
5. De resultaten van de enquête vind je terug bij de Statistieken Module.