Snelkoppeling smartphone / tablet (event-app)

Door middel van een snelkoppeling op het startscherm van de smartphone van je bezoeker, kun je jouw event website laten functioneren als event app. Deze snelkoppeling wordt met een icoon weergegeven op het beginscherm van de smartphone of tablet.

Snelkoppeling activeren
Activeer de snelkoppeling in Stap 2 van de Website Module, in het tabblad 'Mobiel'. Selecteerde optie: Pop-up web app activeren.

Snelkoppeling op startscherm installeren
Wanneer je bezoeker de event website voor het eerst op smartphone of tablet bezoekt, wordt in een pop-up uitgelegd hoe men de snelkoppeling kan toevoegen aan het startscherm van de smartphone.

De snelkoppeling kan ook op een later moment gemaakt worden. Dit gebeurt handmatig: je bezoeker moet dan de event website open hebben staan op zijn smartphone. Iedere type smartphone (iPhone, Samsung en Nokia) maakt de snelkoppeling op een andere manier aan. De melding is aangepast per type smartphone, maar is ongeveer gelijk aan: Klik op de browser optie icoon en kies “Voeg toe aan startscherm”. 

De ‘Event app’ pagina.
Op de ‘Event app’ pagina van de event website wordt gemakkelijk uitgelegd hoe bezoekers de snelkoppeling aan hun smartphone kunnen toevoegen. Activeer de 'Event app' pagina in Website Module (Stap 3).

TIP: Wijs je bezoekers vlak voor het event per mail op het gemak van de snelkoppeling. Leg ze uit hoe het werkt en maximaliseer zo het gebruik van de event website tijdens het events.