Ticket later betalen

In sommige gevallen betaalt niet de genodigde, maar de werkgever voor het event. Om de genodigde de kans te laten geven de werkgever het ticketbedrag te laten voorschieten, biedt Momice de mogelijkheid tot later betalen. De genodigde kan dan een ticket 'reserveren' en op een later moment de betaalprocedure voltooien met een link in de mail. De optie 'later betalen' kan per event worden aan- of uitgezet bij de instellingen van de Ticket Module.

Zo werkt het voor de genodigde

  • Bij het selecteren van het ticket krijgt je bezoeker de keuze: 'direct betalen' of 'later betalen'.
  • Direct betalen: genodigde wordt direct naar de Adyen betaalpagina gestuurd. Wanneer de betaling is voltooid, ontvangt de genodigde een bevestigingsmail met factuur en e-ticket.
  • Later betalen: de genodigde voltooit het registratieproces en kiest voor 'later betalen'. Een mail met een betaallink en een factuur (openstaand bedrag) wordt automatisch verzonden naar het opgegeven emailadres.
  • De genodigde ontvangt een mail met directe betaallink en een factuur (openstaand) als bijlage. De financiele afdeling kan de factuur goedkeuren en de betaling voltooien.
  • Na betaling ontvangt de genodigde een registratiebevestiging met daarin de uiteindelijke factuur en e-ticket. Op de factuur staat aangegeven dat de betaling voltooid is.

Zo werkt het voor de organisator

  • In de mail module staat een nieuw type mail klaar: 'Later betalen'. Deze mail bevat een specifieke betaallink en een factuur. De tekst en header kunnen naar wens worden aangepast.
  • In het registratieoverzicht verschijnt nu een extra kolom: Betaald ja/nee.
    Ook de personen die 'later betalen' hebben gekozen worden op deze manier opgenomen in het registratie overzicht. Na betaling wijzigt de status in deze kolom van 'Nee' naar 'Ja'. Ook in de export is deze nieuwe kolom zichtbaar.
  • De betaalstatus kan gebruikt worden om te filteren op personen die nog niet betaald hebben. Dit filter kun je gebruiken om eenvoudig een betaalherinnering te sturen.