Verborgen velden

Momice biedt de mogelijkheid om met verborgen velden te werken, dit zijn geïmporteerde velden die niet op het registratieformulier als vragen gesteld worden. Verborgen velden kun je inzetten om bijvoorbeeld aantekeningen bij een contact te maken, zonder dat het contact die aantekeningen ziet. Het zijn gegevens die je wel voor je event nodig hebt, maar niet in het registratie formulier wil zien.

We nemen het voorbeeld van een tafelschikking die van te voren is gemaakt. De tafelschikking als verborgen veld gebruiken kan op de volgende manieren ingezet worden:

Importeren en Exporteren
Download bij 'genodigden toevoegen' de 'voorbeeld template' bij de Registratie Module. De kolommen in deze Excel corresponderen met de registratievragen die jij hebt ingesteld bij 'registreren' in stap 3 (Website Module). Voeg handmatig een extra kolom toe: 'tafelschikking'. In de kolom vul je alle tafels in per genodigde.

Bij het importeren van de lijst moeten de registratievragen handmatig gekoppeld worden aan de kolomtitels van jouw Excelbestand. Momice helpt je hiermee door alvast een suggestie te doen. De verborgen velden wil je niet koppelen aan een registratie vraag, dus kies in de dropdown menu hier voor ‘verborgen veld’. Je kunt de verborgen velden nu gebruiken in de mail en registratie.

Let op: Als je nog een keer een Excel wilt importeren en je gebruikt dezelfde verborgen velden, staan deze verborgen velden al automatisch gekoppeld. Je hoeft dus maar één keer de verborgen velden te importeren.

Nadat het event is afgelopen exporteer je de registratie gegevens en zie je alle toewijzingen weer in het overzicht. 

Mailings
In mailings kun je het verborgen veld 'tafelschikking' terug laten komen om de genodigde voor te bereiden. Kies bij 'geïmporteerde velden' voor 'tafelschikking'. Het verborgen veld komt net zoals een geïmporteerd veld als een code in de tekst: {field_code}. De ingevulde gegevens worden voor de genodigde zichtbaar in de uitnodiging. Bekijk in het voorbeeld of de gegevens goed getoond worden.

Inchecken
Bij het inchecken van de bezoekers worden de verborgen velden op het scherm getoond. Zo kan de host die de bezoeker incheckt direct de genodigde naar de juiste tafel brengen.

Let op: De genodigden zien nooit de verborgen velden, ook niet op de persoonlijke pagina. Tenzij je het veborgen veld communiceert in de mail.

Lees hier meer over on-site registratie.