Widgets (Homepage)

Een widget is een 'blokje' content dat je gemakkelijk op je website kunt plaatsen. De widgets worden gebruikt om de homepage mee op te bouwen.

De widgets zijn gebaseerd op de inhoud van de detailpagina’s. Om de widgets te kunnen gebruiken moet je daarom eerst de detailpagina’s invullen. Daarna stel je eenvoudig de homepage samen op basis van deze handige contentblokken.

Je kunt op ieder moment widgets toevoegen, van volgorde verschuiven, verwijderen en aanpassen. Per widget kun je de inhoud, achtergrond (kleur en/of afbeelding) en button aanpassen.

Header
De header is een widget die de beeldvullende afbeelding toont die als eerste zichtbaar is voor je bezoeker. Bij ‘inhoud’ kun je kiezen of je een logo wilt tonen of een titel. Aan deze header kun je een call-to-action (bijvoorbeeld ‘Registreren’ of ‘Koop ticket’) toevoegen, door middel van een knop die gelinkt is aan bijvoorbeeld de registratiepagina.

Afbeelding
Je kunt op elke gewenste plek een afbeelding plaatsen door middel van een afbeelding widget. TIP: voeg een kleurfilter toe voor consistentie in alle afbeeldingen. Handig als je headers hebt waar alle informatie al in staat.

Tekst
De tekst widget kun je gebruiken voor een korte alinea op de website. Je kunt de tekst opmaken in de teksteditor, een achtergrond (kleur en/of afbeelding) toevoegen en eventueel een button plaatsen.

Aftelklok
De aftelklok widget laat zien hoe lang je het nog duurt voordat het event van start gaat. Wanneer je de startdatum en -tijd van je event ingeeft, begint de klok automatisch met aftellen. Je kunt met de kleur van de achtergrond en het lettertype aanpassen aan jouw stijl.

Pagina's
Wanneer je de inhoud van de website pagina’s hebt gevuld kun je daar ook widgets van toevoegen en stylen. Je bepaalt per gevulde pagina wat je wilt tonen. Wanneer een gevulde pagina meerdere elementen bevat, kun je in de widget selecteren welke je wilt tonen. Bijvoorbeeld: in het geval van meerdere locaties kun je ervoor kiezen om alleen de belangrijkste locatie te tonen.

Horizontale lijn
Je kunt een lijn plaatsen voor of na iedere andere widget. Pas de dikte en kleur en breedte aan als nodig.

Knop (button)
Met een call-to-action knop kun je jouw bezoeker aansporen om 'iets te doen' (bijvoorbeeld aanmelden of een ticket kopen). Gebruik hiervoor de ‘knop’ widget: kies een stijl en een naam voor de knop - en link naar een van de pagina’s op je site.

QR-code
Momice maakt automatisch een unieke QR-code voor ieder event. De QR-code widget is handig om bezoekers naar de mobiele event website pagina te leiden.

Kaart
De kaart widget toont een overzicht van de kaart met daarin de adressen van de event locatie(s). Kies uit zes verschillende stijlen: Standard, Silver, Retro, Dark, Night, Aubergine