Design tips
Afbeeldingen
Ontwerp specificaties afbeeldingen

Hier vind je de ontwerp specificaties voor je afbeeldingen op de event website en in de Mail Module.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Vind hier een uitgebreide designer handleiding

Let op: Als je afbeeldingen gaat uploaden, gebruik altijd verschillende bestandsnamen.

Website module - Stap 2

Bovenbalk

Logo
Beeldvullend 640 x 150 pixels
Minimum: 100 x 100 pixels
Maximaal: 3 MB (Alleen JPEG of PNG)

Mobiel

Website icoon
Advies formaat: 128 x 128 pixels
Maximaal: 3 MB (Alleen JPEG of PNG)

Aangepast startmenu: Achtergrond afbeelding
Op de smartphone kun je een achtergrond afbeelding tonen. Maak je het menu transparanter, dan wordt de achtergrond afbeelding meer zichtbaar.

Er zijn veel verschillende smartphone formaten. De weergave van een afbeelding wordt bepaald door het formaat afbeelding, smartphone en hoe de smartphone de afbeelding schaalt. Momice adviseert daarom om een bepaalde verhouding aan te houden in plaats van exact aantal pixels.

Minimale breedte: 375 pixels
Minimale hoogte: 667 pixels

Let op: als je belangrijke onderdelen in de afbeelding op iedere smartphone getoond wil hebben, zet dan die objecten in het midden van de smartphone of als logo/afbeelding (zie hieronder). In ieder geval nooit tegen de randen aan.

Aangepast startmenu: Logo/afbeelding
Een logo/afbeelding op aangepast mobiel startmenu wordt horizontaal gecentreerd (in het midden) van de smartphone geplaatst. Je kunt kiezen uit 5 posities voor hoeveel ruimte je wilt vrijhouden voor het logo. Daarmee bepaal je ook de hoogte van het menu dat eronder start.

• Positie 1: geen logo, menu start direct bovenaan

• Positie 2: klein logo

• Positie 3: gemiddeld logo

• Positie 4: groot logo, menu start halverwege smartphone

• Positie 5: helemaal uitvullen. Kies hiervoor als je alles in de afbeelding exact zo in een smartphone wilt tonen.

Formaat logo: minimaal 640 x 150 pixels, maximaal 3 mb.

Let op: 'Aangepast startmenu: Achtergrond afbeelding' wordt over de gehele smartphone geplaatst, alleen het gedeelte dat je boven het menu wilt tonen kun je met 'Aangepast startmenu: Logo' bepalen.

Website module - Stap 3

Pagina’s

• Algemene informatie
    Adviesformaat: 1920 x 480 pixels
    Submenu afbeelding: minimaal 480 x 240 pixels

• Plattegrond / bijlagen
    Minimum formaat: 640 x 320 pixels
    Beeldvullend formaat: 640 x 320 pixels

• Sponsors
    Wanneer je meerdere logo's naast elkaar wilt tonen, upload ze als hetzelfde formaat om en kies daarna of je ze groot / middel / klein wilt tonen. Dan weet je zeker dat ze op de website als hetzelfde formaat worden getoond.
    Geen minimum formaat.

• Foto voor Gastenlijst, Sprekers en Contact
    Minimaal formaat: 320 x 320 pixels

• Locatie
    Minimaal formaat: 320 x 320 pixels
    Maximaal: 640 pixels breed

• Submenu
    Minimaal formaat: 480 x 240 pixels
    Maximaal 730 pixels breed, bredere afbeeldingen worden verkleind naar 730 pixels.
    Geen maximum hoogte.

Voor alle afbeeldingen geldt: maximaal 3 mb groot.

Homepage

Header widget

• De header widget heeft een beeldvullende achtergrond afbeelding met een vaste hoogte met extra mogelijkheden om erop een titel, ondertitel, call-to-action knop of logo te plaatsen.

• Op mobiel worden de zijkanten ‘afgesneden’ en alleen het midden getoond door de vaste hoogte.

• Zet belangrijke informatie in Titel of op Logo/Afbeelding bij Inhoud. Logo/Afbeelding wordt geschaald, de achtergrond afbeelding van de Header widget niet.

Afbeelding widget

• De afbeelding widget wordt op desktop beeldvullend of op tekstkolom breedte getoond.

• Op mobiel wordt de gehele afbeelding in verhouding kleiner getoond zodat alles zichtbaar blijft.

Tip: je kunt de Afbeelding widget ook als header gebruiken als je alle inhoud van de afbeelding altijd getoond wilt hebben. De afbeelding schaalt mee.

Achtergrond afbeeldingen voor alle homepage widgets

Minimale breedte: 1920 pixels.
Beeldvullende hoogte: 590 pixels.

De achtergrond van de widgets op je homepage heeft geen minimum in de hoogte. Afhankelijk van de content in de widget zal de afbeelding mee schalen.

Mail module

Header / Footer

• 600 x 300 pixels

• Maximum 3 MB

Afbeelding widget

• 600 pixels breed

• Hoogte is variabel (eigen voorkeur)

• Maximum 3 MB