On-site registratie testen

Test je on-site registratie meerdere keren om er zeker van te zijn dat alles goed verloopt.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het testen van het (on-site) registratieproces wordt vaak onderschat. Doorloop daarom eerst alle stappen van de registratie en het inchecken voordat de uitnodigingen de deur uit gaan.

Let op: voor het inchecken van bezoekers heb je de Momice Check-in app nodig. Je kunt deze downloaden in de Apple App of Google Play Store.

In de aanloop naar het event wil je alvast zoveel mogelijk werk gedaan hebben. Denk daarom goed na over de plaats van scannen, de eventuele opstelling van printers en hoe je de badges klaar legt.

Test van te voren de Momice Check-in app en printer voor je event, bijvoorbeeld met een collega die zich (als testpersoon) voor het event geregistreerd heeft. Scan het e-ticket of zoek de betreffende collega handmatig op en druk op de ‘print label’ knop.

Wanneer je de QR-code scant of de gast handmatig op aanwezig zet, kan het gebeuren dat de app een waarschuwing geeft. Het systeem ziet namelijk dat de aanmelding niet op de dag van het event plaatsvindt. Deze waarschuwing zal op het event niet verschijnen. Volg deze stappen:

• Stuur jezelf een uitnodigingsmail, inclusief registratielink.

• Meld jezelf aan voor het event.

• Doorloop de gehele registratieprocedure.

• Controleer de registratiebevestiging.

• Nodig iemand van je team uit.

• Vraag hem/haar alle stappen te voltooien en de bevestiging te controleren.

• Maak een demo van de registratiebalie.

• Bepaal alle handelingen bij het inchecken.

• Doorloop alle handelingen en houd bij hoe lang het inchecken duurt.

Bereken op basis van één registratie het aantal benodigde scanpunten. Lees meer.