Publieksinteractie voor fysieke events

Maak gebruik van de publieksinteractie voor fysieke events.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Je kunt de Interactiemodule inzetten om het publiek beter te betrekken bij fysieke events.

Let op: De Interactiemodule is een betaalde feature.

Je kunt deze feature afnemen voor een los event (event upgrade) of voor alle events (event add-on). Neem hiervoor contact op met het Customer Success team.

Publieksinteractie in Momice bestaat uit 3 onderdelen:

Chat: De deelnemers kunnen hun vragen of opmerkingen plaatsen in de chat. Elke deelnemer geeft zelf aan of hij/zij wil deelnemen aan de chat. Het is niet mogelijk om 1-op-1 berichten te sturen, dus elk geplaatst bericht is zichtbaar voor iedereen.

Polls: Laat het publiek stemmen op 1 van de voorgeprogrammeerde antwoorden of via een wordcloud (open antwoord)

Publieksvragen: Geef deelnemers de kans om direct vragen in te sturen. Deze vragen kunnen worden getoond op een apart scherm.

Zo werkt het voor de organisator

Voorbereiding

1. Zet één of meerdere programma-onderdelen in de programmapagina van de Website Module.

2. Per programma-onderdeel verschijnt er een lightbox. Klik in deze lightbox op het tweede tabje ‘Publieksinteractie’.

3. Hier kun je voor elk onderdeel aangeven welke interactie je wilt activeren: Chat, Poll of Kijkersvragen.

4. Geef hier aan of je wilt dat deelnemers anoniem kunnen stemmen.

5. Ga nu naar de Interactie Module en selecteer het gewenste programma-onderdeel in het dropdown-menu.

6. Zet hier de stellingen of Wordcloud-vragen klaar en versleep ze in de juiste volgorde.

De dag van het event

INSTRUCTIESCHERM

1. Open de Interactie Module en selecteer het juiste programma-onderdeel.

2. Ga naar het tabblad ‘Polls’.

3. Open de ‘Interactie resultatenpagina’ in een apart tabblad en lever deze URL als ‘externe bron’ aan bij de regie om te kunnen tonen op het scherm in de zaal.

4. Activeer ‘Deel deelname-intructies’ zodat deelnemers in de zaal mee kunnen doen.

5. Het instructiescherm wordt nu getoond op het scherm.

6. De deelnemers kunnen nu de QR-code scannen of de URL intoetsen op hun smartphone.

LET OP: Het instructiescherm kan alleen getoond worden als de privacyinstelling op ‘openbaar’ staat.

TIP: Je kunt het instructiescherm op elk gewenst moment tonen op het ‘Resultatenscherm’.

Als er een poll actief is, worden de stemmen bewaard, en kunnen later opnieuw getoond worden op het scherm.

POLLS

1. Open de Interactie Module en selecteer het gewenste programma-onderdeel.

2. Ga naar het tabblad ‘Polls’.

3. Open de ‘Interactie resultatenpagina’ in een apart tabblad en lever deze URL als ‘externe bron’ aan bij de regie. Dit is dezelfde URL als waarop het Introductiescherm wordt getoond.

4. Activeer de poll of Wordcloud met het schuifje voor de poll. Deelnemers kunnen nu stemmen of hun antwoorden ingeven.

5. Wil je de resultaten op het scherm tonen? Klik dan op het schuifje voor ‘Resultaten’. De antwoorden worden nu getoond op de resultatenpagina.

6. Door naar de volgende poll? Activeer dan het schuifje bij de gewenste vraag. De deelnemers kunnen alleen stemmen op de actieve poll.

TIP: Gebruik je een Wordcloud? Adviseer dan je publiek om niet meer dan 2 woorden in te typen. Zo blijft de weergave het duidelijkst.

De antwoorden van voorgaande polls blijven bewaard en een poll kan op elk gewenst moment opnieuw worden geactiveerd. Ook de resultaten kunnen op elk moment (opnieuw) gedeeld worden.

PUBLIEKSVRAGEN

1. Open het juiste programma-onderdeel en ga naar het tabje kijkersvragen

2. Open ook hier de ‘Interactie resultaten pagina’ in een apart tabblad en lever de URL als ‘externe bron’ aan bij de regie of deel met de moderator als je de vragen niet op het scherm wilt tonen.

3. Wil je een vraag op het scherm tonen? Selecteer deze vraag dan met een sterretje

4. Is een vraag beantwoord, klik dan op het ‘Archief’ icoontje achter de vraag. De vraag verspringt nu naar het Archief en wordt niet meer getoond op het scherm

5. Vragen die niet geselecteerd zijn, zijn niet zichtbaar voor het publiek, maar alleen voor jou als moderator. Je kunt ongewenste of onvolledige vragen ook direct archiveren.

CHAT

1. Beheer de toegang tot de chat in het Chat-tabblad van het gewenste programma-onderdeel

2. Jij als organisator kunt de chat alleen volgen wanneer je ook als deelnemer bent ingelogd.

Let op: De resultaten van de chat worden niet opgeslagen in Momice en kunnen ook niet worden geëxporteerd.

Na het event

Je kunt de resultaten van de publieksinteractie inzien en exporteren via het tabje ‘Resultaten’ bij elk gewenst programma-onderdeel.

Heb je gekozen voor anonieme deelname? Dan krijgt iedere anonieme stemmer een aparte kolom in het Excelbestand. Je kunt dus niet zien wie het antwoord gegeven heeft, maar wel de opeenvolgende antwoorden van elke anonieme persoon.

Zo werkt het voor de deelnemer

1. De deelnemer scant de QR-code op het instructiescherm of typt de URL in de browser.

2. De deelnemer komt terecht op de event website in het tabblad ‘Polls’.

3. Hier wordt de Poll getoond die op dat moment actief is. De deelnemer kan direct stemmen. De deelnemer kan haar antwoord altijd wijzigen. Het laatst gegeven antwoord wordt getoond op de Resultatenpagina.

4. Is er geen poll actief? Dan wordt dat aangegeven in het scherm.

5. Vanuit hier kan de deelnemer ook navigeren naar de Chat of Publieksvragen via de verschillende tabjes.

DISCLAIMER: voor het stemmen binnen politieke partijen of bij andere belangrijke besluiten waarbij het belangrijk is dat iedereen stemt, is deze tool niet toereikend.