Alles over polls

Lees hier alles over de poll optie in Momice

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Chat, polls, kijkersvragen en sessie feedback is een betaalde feature en is alleen beschikbaar als je een event upgrade of account add-on ‘interactie’ hebt. Neem contact op voor meer informatie.

Met polls ‘peil’ je hoe jouw publiek over bepaalde thema’s denkt. Dat kan met een multiple choice vraag of open vraag die als word cloud gevisualiseerd wordt. Zo werkt Polls in Momice:

• Je activeert de interactie ‘Polls’ in het programmaonderdeel op de Programma pagina.

• In de Interactie Module maak je vooraf poll vragen aan.

• Tijdens het event stuur je de vragen en bepaal je wanneer je de antwoorden toont aan het publiek.

• Het publiek beantwoord de vragen via de livestream pagina.

• In de aparte resultaten pagina worden de resultaten getoond.

Activeren van de poll

1. Maak een nieuw programmaonderdeel aan op de Programma pagina. Geef aan dat dit onderdeel online plaatsvindt.

2. Vul de livestream link van het videostream platform. Let op: ‘Polls’ werkt alleen bij een embedded livestream. Niet als de deelnemers naar een MS Teams of Zoom applicatie gaan. Lees hier meer over het instellen van de livestream pagina.

3. Ga naar de 3e tab ‘interactie’ en activeer polls.

4. De poll is alleen toegankelijk voor geregistreerden deelnemers.

Polls voorbereiden en inzetten tijdens je event

Polls beheer je vanuit de Interactie Module. Deze is beschikbaar vanuit je dashboard als je op een event klikt, vanuit de programma detailpagina in de Website Module onder de tab ‘interactie’ of vanuit iedere module in de linker navigatiebalk.

In de Interactie Module kun je via het menu links het programmaonderdeel kiezen waarvoor je de pollvragen wilt instellen. Klik hierna op het item ‘polls’. Hier kunnen de verschillende vragen worden ingesteld.

De deelnemers kunnen na het openen van de poll vraag iedere minuut eenmaal een antwoord indienen, tot de vraag gesloten wordt. Alle antwoorden die gegeven worden, worden verzameld in de Interactie Module en worden getoond in het resultaat naar het publiek.

Om ervoor te zorgen dat antwoorden niet binnen blijven komen, is het verstandig de vraag te sluiten zodra alle antwoorden binnen zijn. De resultaten blijven na het sluiten van de poll bewaard.

Verschillende type pollvragen

Via de poll functie kunnen twee type vragen gesteld worden aan het publiek. Een enkele keuze vraag of een wordcloud vraag.

- Enkele keuze

Het vraagtype ‘enkele keuze’ is een gesloten antwoord vraag. Hierbij kan de deelnemer 1 antwoord kiezen bij een stelling. In de Interactie Module vul je de vraag of stelling en de mogelijke antwoorden in. Hierna selecteer je hoe je de antwoorden wilt tonen. In een percentage, of met een nummer.

- Wordcloud

Een wordcloud vraag biedt de deelnemer de mogelijkheid 1 eigen antwoord te typen op een vraag. De antwoorden worden getoond in een wordcloud. In de Interactie Module vul je de vraag in.

Deelnemen aan een poll

De bezoeker van de livestream neemt deel aan de poll via de livestream pagina. Hier kan gewisseld worden tussen chat, polls en kijkersvragen. Alle antwoorden en vragen worden op persoonsniveau opgeslagen in de Interactie Module van Momice onder het tabblad ‘resultaten’.

Poll vragen uitsturen

Tijdens het event stuur je de poll vraag en antwoord op het juiste moment naar je deelnemers:

• Zet de switch om als je de vraag uit wil sturen. De vraag wordt nu getoond op de mobiele interactie pagina bij de deelnemers.

• Zet de switch van het antwoord aan als je de antwoorden wilt tonen. De resultaten van de interactie pagina worden op een aparte pagina getoond, klik hiervoor op de knop ‘Interactie resultaten pagina’. Stem met de regie af wanneer je de resultaten in beeld brengt.

• Er kan maximaal 1 vraag en 1 antwoord ‘live’ staan.

Tip: Houd altijd de echte livestream in de gaten op een echt scherm voor een perfecte timing. Er zit namelijk standaard een vertraging op iedere livestream van gemiddeld 20 seconden. Je activeert de vraag dus 20 seconden later dan de spreker de vraag heeft gesteld. Daarom start de timer van een vraag als je deze uitstuurt.

Wil je meer leren over publieksinteractie? Volg dan de Crash Course Publieksinteractie. Meld je hier aan!

De poll resultaten tonen aan de bezoekers

De antwoorden van alle deelnemers worden gevisualiseerd op de interactie resultaten pagina. Dit is een aparte URL die je als organisator met de regie deelt. De regie gebruikt dit als ‘bron’ die ze op ieder moment aan de deelnemers kunnen tonen in het beeld dat uitgezonden wordt.

Voorbeeld resultaat gesloten vraag:

Voorbeeld resultaat open vraag naar wordcloud:

*Publieksinteractie is mogelijk vanuit de nieuwe Interactie Module. Dit is een betaalde module die je per event (€ 350,-) of als add-on (€ 1250,-) voor al je events kunt afnemen, tot het einde van de huidige licentie periode. Via publieksinteractie heb je toegang tot chat, polls en kijkersvragen.