E-mail opstellen en opmaken

E-mail opstellen en opmaken in de Mail Module. Maak gebruik van de widgets, voeg bijvoorbeeld een afbeelding of knop toe.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Je kunt op ieder moment een nieuwe e-mail aanmaken en versturen naar de reeds geïmporteerde contacten. Iedere nieuwe e-mail wordt automatisch opgeslagen in ‘concepten’, totdat hij verzonden is. Maak gebruik van de verschillende widgets om de e-mail helemaal op te maken in de stijl van jouw organisatie of event. Voeg een logo of afbeelding toe, plaats knoppen, een horizontale lijn of een footer - en pas de kleuren en lettertypen aan.

TIP: Je kan emojis toevoegen in de mailings.

Let op: Je cache kan een oude afbeelding onthouden. Wijzig altijd de bestandsnaam van je afbeelding.

Je kunt kiezen uit verschillende widgets: afbeelding, tekst, tekstvak, knop, en horizontale lijn. Elke widget is meerdere malen te gebruiken. Alle widgets (behalve de Afbeelding) hebben standaard een witte achtergrond en hebben automatisch een witruimte van 20px aan de zijkanten. Zowel de kleur als de witruimte is per widget te wijzigen. Alle mails hebben een standaard breedte van 600px.

Wil je niet iedere nieuwe mail opnieuw opmaken? Ga dan naar je verzonden mails en klik op het doorstuur-icoon. De verzonden mail wordt dan gedupliceerd en opgeslagen in je concepten. In iedere e-mail is automatisch een aanmeld-, afmeld- en website-link klaar. Deze hoef je niet meer zelf te hyperlinken.

Afbeelding

• Voeg 1 of meerdere afbeeldingen/logo's toe aan de mail.

• De witruimte rondom de afbeelding is aan te passen van 0 - 50 pixels.

• Je kunt de afbeeldingen aanklikbaar maken, door een hyperlink toe te voegen. Gebruik ze als een call-to-action (CTA) of link ze door naar een externe website zoals Youtube / LinkedIn.

Tekst

Dit is een alinea met tekst. Deze widget heeft een teksteditor: pas de fonts, kleuren en stijlen aan. Ook kun je vaste onderdelen toevoegen (link voor de agenda, aanmelden, afmelden, event website, registratielink, code of ticket) en geïmporteerde velden tonen (voornaam, achternaam, naam van het event etc.).

Witruimtes bij bullets kan je niet verminderen. Om witregels tussen alinea's te verminderen mag je de volgende stappen volgen:

1. Haal de zin van de tweede alinea terug naar de vorige zin.

2. Klik nu op shift + enter + enter.

Tekst vlak (footer)

Een tekstvak heeft een afwijkende achtergrondkleur, die je zelf in kunt stellen. Je kunt de widget bijvoorbeeld gebruiken voor de footer. Ook in het een tekstvak vind je de teksteditor en kun je vaste onderdelen en velden importeren.

Knop - CTA

Voeg een duidelijke CTA toe aan je e-mail door middel van een knop (bijvoorbeeld: Koop hier je ticket). Per knop bepaal je de styling (kleuren, tekst, ronding) en het doel: de link waar de knop naar verwijst. Bij knoppen kun je alleen HEX-codes voor de kleuren gebruiken. Knoppen worden altijd onder elkaar getoond.

Horizontale lijn

Met een horizontale lijn kun je de e-mail opdelen om meer rust en overzicht te creëren in je e-mail. Je kunt de stijl, kleur en lijndikte zelf aanpassen.

Verborgen opmaak

Het kan voorkomen dat de opmaak van je e-mail niet helemaal naar verwachting is. Dit heeft vaak te maken met verborgen opmaak in de tekst. Deze verborgen opmaak ontstaat wanneer je gebruik maakt van tekstverwerkers zoals Word. Zo haal je verborgen opmaak uit jouw tekst:

• Kopieer je tekst in zijn geheel naar een tekstverwerker zonder opmaak, zoals 'Kladblok' (Windows) of 'TextEdit' (Mac).

• Ga naar 'formaat' en kies voor 'maak platte tekst'.

• Kopieer de tekst en plak hem terug in Momice.

• Let op: Links worden verwijderd. Deze moeten opnieuw worden toegevoegd.

TIP: Gebruik áltijd Kladblok of TextEdit bij het maken van je event-teksten. Zo weet je zeker dat er geen verborgen opmaak in komt te staan.

Disclaimer

Momice ondersteunt de meest voorkomende zakelijke e-mail clients. Helaas kunnen wij geen garantie bieden dat de afbeeldingen op alle devices goed getoond worden. Dit is afhankelijk van de instellingen op organisatieniveau.