Ticket instellingen algemeen

Lees welke ticket instellingen je in de Ticket Module vindt.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Per ticket kun je de volgende instellingen bepalen:

• Titel en omschrijving instellen per taal. Heb je twee of drie tickets? Dan kan je per ticket de taal aanpassen. De ticket naam en omschrijving komen automatisch op het e-ticket. Wissel van taal door bovenaan rechts te klikken op de taalkeuze.

• Ticket naam: zo wordt de ticket vermeld op de registratiepagina, waar de genodigde een keuze maakt uit de beschikbare toegangstickets.

• Omschrijving: een korte omschrijving van het type ticket, op de registratiepagina waar de bezoeker de gewenste ticket kiest.

• Maximaal aantal tickets beschikbaar: geeft per type ticket aan hoeveel tickets er beschikbaar zijn. Je kunt zelf bepalen of je dit aantal wilt tonen aan je bezoekers.

• Begin- en einddatum ticketuitgifte: de periode dat de tickets beschikbaar zijn voor jouw genodigden.

• Tijdslot voor tickets scannen: bepaal zelf het tijdslot waarbinnen jouw bezoeker naar binnen mag.

• Geldig op (optioneel): deze datum wordt getoond op de e-ticket en in de agenda link. (Let op: geen technische koppeling met website of ticket. Dit is dus enkel om de bezoeker te informeren).

• Status ticket: wanneer je een ticket aanmaakt, staat deze automatisch op ‘actief’. Je kunt een ticket op ieder moment handmatig deactiveren en weer activeren, door het vinkje aan of uit te vinken.

• Specifieke registratie vragen: het is mogelijk om de registratie vragen in het formulier te koppelen aan een bepaald ticket. Op deze manier kun je onderscheid maken in verschillende registratieformulieren.

• Aantal introducés: je kan het aantal introducés per toegangsticket instellen.

• Afwijkende instellingen voor gastenlijst: je kan per ticket bepalen of genodigden op de online gastenlijst moeten komen te staan of niet. Bij hybride evenementen kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om enkel de fysieke deelnemers op de gastenlijst te tonen.

• Tickets per doelgroep: je kunt specifieke tickets beschikbaar stellen voor verschillende doelgroepen: koppel een of meerdere lijsten (uit het registratieoverzicht) aan een specifiek ticket, bijvoorbeeld een gratis ticket voor jouw VIPS of partners. Bekijk hier de webinar over registratie met meerdere doelgroepen.

Let op:

• In het geval van Betaalde Tickets gelden additionele instellingen. Lees hier meer.

• Heb je één toegangsticket beschikbaar? Dan wordt het toegangsticket niet getoont op de registratiepagina en wordt de genodigde direct naar het registratieformulier gestuurd. Maak je gebruik van een reservelijst? Dan is het toegangsticket wél zichtbaar en zal het ticket geselecteerd moeten worden.

TIP: E-tickets kun je per genodigde downloaden vanuit de Registratie Module. Zoek de naam op en klik op het potloodje. Scroll links in het scherm naar beneden en klik op de knop ‘Download e-ticket’.

TIP: Wil je je e-ticket testen? Maak gebruik van de instelling ‘Tijdslot voor tickets scannen’. Vul hier de datum en tijd in van het moment van testen. Vergeet na het testen de datum en tijd niet te verwijderen. Controleer of je begin en einddatum (stap 1, Website Module) goed staat ingesteld op de dag dat het event plaatsvindt. Je kan gedurende de hele dag de e-tickets scannen.