Tips & Tricks
Event check
Zelf een event check uitvoeren

Volg onderstaande stappen om zelf een event check uit te voeren.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Hoe kan je zelf een event check uitvoeren? Het is belangrijk dat je een event check uitvoert, voordat je je event website deelt met je deelnemers. Ga de onderstaande Modules en stappen af om je event check uit te voeren.

Website Module (stap 1) - Event gegevens

1. Heb je gekozen voor een open registratie of een persoonsgebonden registratie? Controleer of je de juiste keuze hebt gemaakt. Lees hier meer wanneer je gebruik maakt van een open of een persoonsgebonden registratie.

2. Maak je gebruik van de persoonsgebonden registratie? Het is belangrijk dat alle genodigden in de Registratie Module staan. Alleen de genodigden die zijn geïmporteerd kunnen zich aanmelden met het e-mailadres of unieke code.

3. Maak je gebruik van een open registratie en heb je een lijst genodigden geïmporteerd? Controleer je knoppen en hyperlinks in de Mail Module. Maak altijd gebruik van twee knoppen. Een open registratie knop en een gepersonaliseerde knop. Lees hier meer hoe je dit doet. Twijfel je of je de juiste knop instelling hebt gebruikt? Neem contact op met onze support voordat je de uitnodiging verstuurd.

4. Heb gekozen voor registratie sluiten op datum? Controleer dan of je juiste sluitingsdatum hebt gekozen, en of de datum niet in het verleden staat. Heb je gekozen voor een maximum aantal deelnemers? Check dan ook of het aantal klopt.

Website Module (stap 3)

1. Klik op de knop ‘Desktop voorbeeld’ rechts in beeld onder het telefoontje. Ga al je event pagina’s af. Kloppen alle teksten? Zijn alle kleuren in de gewenste huisstijl?

2. Maak je gebruik van meertalige events? Vergeet dan niet om website en de tickets ook in de andere taal te controleren.

Ticket Module - Toegangstickets

1. Maak je gebruik van meerdere toegangstickets? Open alle toegangstickets met het potloodje en check of alle instellingen kloppen.

2. Controleer de volgende velden:
    - ‘Begin- en einddatum ticketuitgifte’; dit is de periode dat de registratie geopend is en het ticket geselecteerd kan worden.
    - ‘Tijdslot voor tickets scannen’; binnen deze datum en tijd kunnen de e-tickets gescand worden op de dag(en) van het event.
    - ‘Geldig op (optioneel)’; deze datum komt terug in de agendalink.

3. Heb je lijsten gekoppeld aan je toegangstickets? Controleer voor alle toegangstickets of je de juiste lijst hebt geselecteerd.

Ticket Module - E-ticket

1. Maak je gebruik van een e-ticket? Klik op de knop ‘Download e-ticket voorbeeld’ om te bekijken of deze volledig naar wens is.

2. Worden er registratievragen getoond op het e-ticket en wil je dit niet? Ga naar de registratiepagina in deel 3 van de Website Module. Klik achter de betreffende registratievraag op het potloodje en zet het vinkje achter ‘Toon dit veld op de e-ticket’ uit.

Mail Module

1. Test je uitnodiging door deze naar jezelf en eventueel naar collega’s te sturen. Open je concept met het potloodje. Klik op ‘Genodigden uit overzicht kiezen’ en selecteer hier jezelf of een collega. Selecteer slechts één persoon om te voorkomen dat je niet je eigen uitnodiging aan het testen bent. Klik hierna op ‘Testen en verzenden’, kies voor ‘Ga naar testen’. Vul hier je eigen e-mailadres in of die van je collega. Let op: als je je eigen e-mailadres in én die van je collega invult, ontvangen jullie beide dezelfde test e-mail, met de gegevens van de persoon die je hebt geselecteerd.

2. Klik op alle knoppen en hyperlinks in je uitnodiging. Test of deze allemaal goed werken. Klik op de knop ‘Registreren’ en meld jezelf aan voor het event.

3. Controleer de registratiebevestiging die je ontvangt. Klik hier ook op alle knoppen en eventuele hyperlinks. Controleer ook of de aanhef goed staat.