E-mails versturen
E-mails verzenden
Reminders/bedank e-mails versturen

Verstuur een reminder of bedank e-mail naar je genodigden toe.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Je kunt veel tijd besparen door een eerder verstuurde e-mail na een kleine aanpassing opnieuw te versturen. Bijvoorbeeld naar de genodigden die nog niet hebben gereageerd op jouw uitnodiging.

Momice houdt de status van alle genodigden automatisch bij: aangemeld, afgemeld of geen reactie. Op basis van deze selectie kun je iedere mail opnieuw verzenden naar een specifieke groep.

Zo werkt het:

1. Ga naar de Mail Module en ga naar de map Verstuurd.

2. Klik op het doorstuur icoon (de grijze pijl). Er opent een scherm waarin je ontvangers kunt selecteren. Je kunt een geheel nieuw segment aanmaken, of bijvoorbeeld de e-mail sturen naar iedereen die de e-mail niet geopend heeft. Er verschijnt vervolgens automatisch een kopie van de e-mail in concepten.

3. Verander het onderwerp. Voeg bijvoorbeeld het woord herinnering toe: "Herinnering: Uitnodiging event op 10 juli 2019."

4. Voeg een extra begeleidende tekst bovenaan de e-mail toe.

5. Klik eventueel op ‘Genodigden uit overzicht kiezen’ als je nog meer contacten wil toevoegen.

6. Indien je een nieuw segment wilt toevoegen, kies je bijvoorbeeld ‘geen reactie’.

7. Stuur jezelf een test e-mail en open de e-mail op computer en smartphone.

8. Helemaal tevreden? Ga naar verzenden.

Bedank e-mail of enquête sturen

Stuur de aanwezigen na het event een mail om ze te bedanken voor het bijwonen van jouw event. Je kunt ze in deze mail meteen vragen om de event-enquête in te vullen.

Zo werkt het:

1. Activeer de Enquête pagina in de Website Module (Stap 3). LET OP: Je hebt deze pagina dus al helemaal opgemaakt en gecontroleerd. Lees hier meer over het opmaken van de event enquête.

2. Maak je bedankmail op in de Mail Module en voeg de link naar de Enquête pagina hier aan toe. Volg hiervoor onderstaande stappen bij 'Enquête knop instellen'.

3. Kies 'Genodigden uit overzicht kiezen' en kies de filter 'aanwezig'. LET OP: Dit kan alleen als je je bezoekers hebt ingecheckt op de dag van het event. Lees meer over bezoekers inchecken.

4. Stuur jezelf een testmail en controleer of alles klopt.

5. De resultaten van de enquête vind je terug in de Statistieken Module.

Enquête knop instellen

Je hebt twee opties om de enquête uit te vragen in de e-mail. Je kan de enquête persoonlijk of anoniem uitvragen. Wil je de persoonsgegevens weten van je genodigden die de enquête resultaten heeft ingevuld? Volg hiervoor onderstaande stappen:

1. Ga naar de Mail Module. Open je concept met het potloodje.

2. Scroll naar beneden en klik op de knop 'Widget toevoegen'. Kies voor 'Knop'.

3. Kies voor de volgende instelling: 'Link naar event onderdeel'. Hieronder selecteer je 'Enquête link (persoonlijk)'.

Bij het exporten van de enquête resultaten zie je in de laatste kolommen de persoonsgegevens staan. Kies voor de optie 'Enquête link (anoniem) als je de persoonsgegevens niet wilt weten.