Skip logic

Gebruik skip logic in je enquête om vragen die niet van toepassing zijn, niet te stellen aan je genodigden.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Voor je respondenten is het prettig wanneer de enquête kort en bondig is. Ook verhoog je hiermee het voltooiingspercentage. Sommige vragen zijn niet voor iedereen van toepassing. In dit geval is het handig om je respondenten naar een andere vraag te laten ‘springen’ - bijvoorbeeld:

Vraag 7: Heb je deelgenomen aan een workshop?

NEE: Ga verder met vraag 10.

In Momice kun je deze vragen opbouwen door middel van Skip Logic. De Skip Logic vragen worden alleen zichtbaar voor de respondenten waarvoor hij van toepassing is. Skip Logic is eenvoudig in te stellen, maar vereist wel de volgende aanpak:

Let op: Skip Logic werkt alléén bij gesloten vragen, type antwoord ‘enkele keuze’ (alle vragen er tussen moeten ook gesloten vragen zijn) en werkt niet bij de optie 'Anders,...'.

1. Maak eerst alle vragen op in de Website Module (stap 3, Enquête pagina).

2. Bepaal welke vragen niet voor iedereen relevant zijn.

3. Open vervolgens de vraag waar de ‘splitsing’ plaats gaat vinden.

4. Vervolgens selecteer je ‘Skip Logic’ aan, bekijk je de lijst met antwoorden en bepaal je per antwoord naar welke vraag de respondent ‘springt’.

5. Open de vervolgvraag en selecteer ‘Toon deze vraag alleen bij Skip Logic’. Op deze manier krijgen de andere respondenten deze vraag niet zien.

6. Controleer de logica in het overzicht van de vragen en test de verschillende mogelijkheden uitgebreid! Je kunt de logica aan blijven passen totdat je tevreden bent.