Dataverrijking uitvoeren

Met een dataverrijking kan je de bestaande registratie data, aanvullen met nieuwe informatie.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Met een dataverrijking kan je de bestaande registratie data, aanvullen met nieuwe informatie. Bijvoorbeeld zaalnummers voor de deelnemers, loterij codes of het aanvullen van persoonlijke data.

Let op!

• Maak altijd een export van het volledige registratie bestand, voordat je een dataverrijking uitvoert. Deze bewaar je als back up, mocht er iets mis gaan.

• Zorg ervoor dat je de data die je opnieuw importeert altijd koppelt aan het juiste Momice veld, anders kan data overschreven worden.

• Als je de kolom ’Lijsten’ verwijderd uit het Excel bestand, en dan opnieuw importeert, komen alle deelnemers op een nieuwe lijst terecht. Voorkom dit door de kolom ‘lijst naam’ altijd mee te exporteren en opnieuw te importeren bij een dataverrijking.

• Verwijder altijd alle lege kolommen uit het Excel bestand. Zo voorkom je dat eventuele lege kolommen worden geïmporteerd, en zo data wordt overschreven.

Een dataverrijking voer je uit, nadat de registratie voltooid is. Je neemt hiervoor de volgende stappen:

1. Maak een volledige export van je registratie bestand. Mocht er iets mis gaan tijdens de dataverrijking, heb je altijd het complete bestand nog.

Schermafbeelding 2022-12-13 om 16.10.57
  2. Maak een nieuwe export van de data die je wilt verrijken. Meestal zijn dit de mensen die zich hebben aangemeld.

3. Bij deze tweede export verwijder je alle kolommen, behalve:
    a. Voornaam
    b. Tussenvoegsel
    c. Achternaam
    d. E-mailadres
    e. Lijst naam
    f. Registration ID

Schermafbeelding 2022-12-13 om 16.12.35
  4. Voeg een nieuwe rij toe, en plaats hier de data die je graag wilt verrijken. Zorg ervoor dat het veld een duidelijke naam krijgt.

5. Mocht je meerdere kolommen willen importeren dan kan dat natuurlijk ook.

6. Sla het bestand op onder een duidelijke naam, en importeer het bestand in Momice.

7. Klik op ‘genodigde toevoegen’ en hierna op ‘lijst importeren’. Selecteer het ingevulde Excel bestand en geef de lijst een naam. De nieuwe lijstnaam maakt niet uit, omdat het bestand standaard niet op een nieuwe lijstnaam wordt geïmporteerd.

8. Koppel de geïmporteerde velden aan de Momice velden. Het veld die de nieuwe informatie bevat, importeer je als verborgen veld. Klik nu op volgende.

Schermafbeelding 2022-12-13 om 16.12.53
  9. Controleer of er geen fouten in het document staan en klik op ‘importeren’.

10. De data is nu verrijkt.

11. Ga steekproefsgewijs door je database heen om er zeker van te zijn dat alles goed is gegaan.

12. De nieuw toegevoegde informatie kan nu toegevoegd worden aan een e-mail of op een andere manier gebruikt worden.